Bemutatkozás








Zongor Klárának hívnak. Pár éve kezdtem el ölelnivaló babákat és állatokat varrni. Természetesen első próbálkozásimhoz segítségre volt szükségem. Egyik karácsonyra páromtól "Tilda" könyveket kaptam, melyek segítségével nagyon hamar beletanultam a babák varrásába. Azóta egyre több saját ötlet is megszületett. A varrás minden fázisát nagyon élvezem, a sablonkészítéstől kezdve. Legutoljára varrom rá állataimra a szemeket, ekkor kapják meg végleges karakterüket. Nevüket már az elkészítés közben kitalálom - ebben sokszor segítségemre van a lányom, Luca is - , de az is előfordul, hogy a későbbi gazdájuk nevét kapják.

Honlapomon a különböző állatokat és babákat külön-külön is megtalálhatjátok, de akár egy-egy jeles ünnepre is rákkatinthattok!

A varrotkákat (ahogy Kriszti barátnőm nevezi őket) lapozgatós könyv formájában is megtekinthetitek.


Jó keresgélést!


Klára

2011. február 12., szombat

Nyuszik


A nyuszik is a "tilda-könyvekből" ugrottak elő, de némelyik - főleg a csoki-nyuszik -, olyan karakteresre sikerültek, hogy nem győzöm készíteni őket, annyi a megrendelés.

Zsóka, a nagyi-nyúl

ZSÓKA, a NAGYI-NYÚL
Sötétbarna bársonyból készült, amitől kissé avittos külsőt kapott. Ennek ellenére senki ne higgye, hogy Zsóka tele van öreglányos vonással. Szeret rejtvényt fejteni, érdeklik a napi hírek, sok fotóalbumot őriz otthonában.
Sokat tesz-vesz a konyhában, a bundáskenyeret kis tejjel bolondítja meg és téli estéken szereti nekidönteni hátát a meleg cserépkályhának.
Mindig is szerette a természetet, imád a kertben szöszölni, de az autóvezetést többszöri próbálkozásra sem sikerült elsajátítania.
Zsóka újra
Ninetta
NINETTA
Ninetta kicsit bátortalan nyuszi (amilyenek a nyulak általában), fél egyedül elmenni a postára, vagy a bankba, így az ügyintézést valamelyik idősebb nyúl-társára hagyja.
Egyedül a sípályán van elemében, sokat utazik Ausztriába és tavaly már le mert csúszni a fekete pályán is. Ha nincs elég ideje, akkor az eplényi pályán gyakorol.
Szabadidejében golyóstollakat gyűjt és hallgatja a nagymamája bakelitlemezeit.
Neki még nincs gazdája
Téofil
TEOFIL
Teofil, vagy ahogy ő szereti, Teó, nagyon szeret edzőtermekbe járni, főleg a futógépeket részesíti előnybe. Fél a rókáktól és a szarvasbogaraktól.  Tavaly letette az olasz nyelvvizsgát és most egy római vakációra gyűjt, mert imádja az azonos című filmet.
Neki még nincs gazdája
Teofil bátran tudja mozgatni a füleit

Teofil "lekonyult" :-(
Ninon
NINON
Ninon nagyon szereti a Piroska szörpöket és alig várja a tavaszt, amikor kedvére hintázhat és homokozhat a barátaival. Nem szeret este lefeküdni, szereti ha hosszú meséket mondanak neki. A kockásfülű nyúllal nincsenek rokoni kapcsolatban (ahogy gyakran mondani szokta - "ő nem kockásfülű, hanem kockástestű nyúl"), de jó barátságban vannak, sokszor összejárnak és ilyenkor legtöbbször csillagászatról és asztrológiáról beszélgetnek.
Gazdája: Elvira
Ninon
Mézeskalács-nyúl

ESZTER

Eszter, hasonlóan Zsókához, puha bársonyból készült, ő azonban még nem érte el nyugdíjas éveit, a húszas éveiben jár.

Szeret külföldre utazni, beszél angolul és franciául. Rendkívül nyitott és vidám személyiség.
Van egy hatalmas macskája, Marci.




Gazdája: Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése